Pobjednici Darwinove nagrade za glupost u 2009

Darwinova nagrada Dvojica belgijskih lopova koji su sami sebe raznijeli krivo procijenivši koliko im je dinamita potrebno da raznesu vrata banke, posthumno su nagrađeni Darwinovom nagradom za glupost godine.
Nevjerojatno nepromišljeni duo pobijedio je konkurenciju za Darwinovu nagradu za 2009. godinu, koja se, kako navode organizatori, dodjeljuje ljudima koji najviše doprinesu poboljšanju ljudskih gena, uklonivši sami sebe.
PobjedniÄŤki belgijski tim naumio je dinamitom raznijeti vrata banke u gradu Dinantu. Ali znatno su precijenili koliÄŤinu dinamita koja im je potrebna, a rezultat je bila toliko snaĹľna eksplozija da nisu u zrak digli samo cijelu zgradu, nego su i sami poginuli na licu mjesta. Policija je kasnije izjavila da je njihova smrt bila toliko brza da im niko nije uspio reći: “Trebali ste samo razvaliti prokleta vrata!”

Shawn Motero sa Floride zauzeo je drugo mjesto, a fatalnom se pokazala njegova potreba za malom nuĹľdom. Shawn je vozio automobil kad ga je stisnuo mjehur pa je stao sa strane i potraĹľio skriveno mjesto za malu nuĹľdu. PreskoÄŤio je mali zid iza kojeg se poĹľelio sakriti, ali nije shvatio da stoji na mostu te je skoÄŤio sa visine od 20 metara i ostao na mjestu mrtav.

Treće je mjesto zauzela prva žena nominirana za nagradu Rosanne Tippett iz Sjeverne Karoline, gdje je policija zbog poplave blokirala cestu. Ali Rosanne je na svom motoru samo proletjela kroz barikadu i upala ravno u bujicu. Policija je uspjela spasiti nju, ali ne i njen motor. Kad se policajac nakratko okrenuo dok je uzimao izjavu od 50-godišnje žene, ona je pohitala natrag u bujicu vjerojatno da bi spasila motor. No više ni njoj nije bilo spasa.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.