Prijenos Super Bowla gledalo više od 150 milijuna ljudi

Super Bowl 2010 44. Super Bowl odigran je na Sun Life stadionu u Miamiju, pred 76.500 gledatelja, a najlošije karte prodavane su po cijeni od 1.200 dolara. Pred TV ekranima je, prema procjenama, utakmicu pratilo više od 100 milijuna Amerikanaca, čime bi trebao biti nadmašen prošlogodišnji rekord od 98,5 milijuna gledatelja.
Također se očekuje i rušenje rekorda gledatelja u svijetu, koji je 2009. bio procijenjen na gotovo 151 milijuna, prema tvrtki za istraživanje medija Initiative.
Super Bowl 2010 osvojila je momčad New Orleans Saintsa, po prvi put u 43-godišnjoj povijesti kluba, uvjerljivo svladavši Indianapolis Coltse s rezultatom 31-17, na prepunom Sun Life stadionu u Miamiju.
Super Bowl su pratile iznimne mjere sigurnosti u kojima je angažirano oko tisuću pripadnika policije i 2.100 privatnih zaštitara, uz oklopna vozila, specijalce, detektore metala, kemijske i biološke senzore, pse za otkrivanje eksploziva i robote za demontažu bombi. Zračni prostor nad stadionom osiguravali su vojni helikopteri i lovci F-16, a uz obalu su patrolirala plovila Obalne straže.
Prema procjenama NFL-a, 21,5 milijun Amerikanaca je kod kuće organiziralo ‘Super Bowl partyje’, na kojima je, prema Nacionalnom vijeću proizvoÄ‘aÄŤa peradi pojedeno 1,2 milijarde pilećih krila i 14.500 tona ÄŤipsa, koji su tradicionalno na meniju za tu prigodu. Po konzumaciji hrane i pića u jednom danu, Super Bowl zaostaje samo za ameriÄŤkim nacionalnim blagdanom »Thanksgivingom« – Danom zahvalnosti.
U poluvremenu je nastupila legendarna britanska rock skupina The Who, uz spektakularni ‘light-show’ i vatromet.
Najgledaniji događaj godine u SAD-u, slovi i po TV reklamama posebno snimanim za tu prigodu, koje su ove godine u prijenosu TV mreže CBS koštale do 2,8 milijuna dolara za 30 sekundi. Donosimo naš izbor najbolje upotrebljenih reklamnih milijuna.
Top 10 reklama na Super Bowlu 2010:

10. Hyundai – Brett Favre

9. Coca-Cola – The Simpsons

8. Google – French love story

7. HomeAway – Hotel Hell Vacation

6. Audi – Green Car

5. Bud Light – Stranded

4. Coca-Cola – Sleepwalker

3. Doritos – Crash the Super Bowl 2010 Aired: Underdog

2. Snickers – Betty White

1. Doritos – Crash the Super Bowl 2010 Aired: House Rules

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.