Harbin festival – svijet snijega i leda

Harbin Ice and Snow World Harbin festival – svijet snijega i leda, jedan od glavnih priredbi za 26-i MeÄ‘unarodni Festival snijega i leda, sluĹľbeno je otvoren 5. sijeÄŤnja 2010. Park sadrĹľi mnogo skulptura od leda i snijega temeljenih na znamenitostima iz cijelog svijeta.
Godišnji MeÄ‘unarodni Harbin festival – svijet snijega i leda se odrĹľava od 1963. Bio je prekinut niz godina tijekom kineske kulturne revolucije, a nastavljen je ponovo od 1985. SluĹľbeno, festival poÄŤinje od 5. sijeÄŤnja i traje mjesec dana. MeÄ‘utim, ako vrijeme dozvoljava, izloĹľba se otvori ranije i traje dulje. Dekoracija ledenih skulptura varira od moderne tehnologije – lasera do tradicionalne ledene svjetiljke. Aktivnosti se odrĹľavaju u mnogim parkovima u gradu. Zimske aktivnosti na festivalu su Yabuli alpsko skijanje, zimsko kupanje u rijeci Songhua i izloĹľba ledenih svjetiljki u Zhaolin vrtu.
Harbin festival – svijet snijega i leda jedan je od ÄŤetiri najveća svjetska led i snijeg festivala, uz Japanski Sapporo Snow Festival, Kanadadski Quebec City Zimski karneval i norveški Ski festival.

Harbin Ice and Snow World 01

Harbin festival - svijet snijega i leda

Harbin festival - svijet snijega i leda 03

Harbin festival - svijet snijega i leda 04

Harbin festival - svijet snijega i leda 05

Harbin festival - svijet snijega i leda 06

Harbin festival - svijet snijega i leda 07

Harbin festival - svijet snijega i leda 08

Harbin festival - svijet snijega i leda 09

Harbin festival - svijet snijega i leda 10

Harbin festival - svijet snijega i leda 11

Harbin festival - svijet snijega i leda 12

Harbin festival - svijet snijega i leda 13

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.